lt   en   ru   de
        mesos perdirbejai
 Valdymo įgūdžių
 Pardavimų įgūdžių
 Vokiečių kalbos
 Gyvulių supirkimo
 Skerdenų klasifikavimo
 Gyvulių išpjaustinėjimo
 Technologinių naujovių
 Mėsos, pusgaminių kokybės
 Maisto saugos ir kokybės
 Darbų saugos



 

Technologinių naujovių

Technologinės naujovės mėsos pramonėje – mėsos, pusgaminių ir gaminių naujausių technologijų  mokymai


Mokymų metu bus sprendžiamos esminės technologinio proceso organizavimo problemos, turinčios  tiesioginės įtakos darbo našumo ir efektyvumo didinimui. Gamybos technologinis procesas – tai tęstinis mėsos ir jos produktų gamybos procesas po skerdimo. Siekiant maksimalaus sektoriaus darbo našumo, efektyvumo didinimo, mėsos kokybės gerinimo ir sektoriaus konkurencingumo augimo ES rinkose, būtina vykdyti mokymus visose proceso grandyse.
Mokymų temos:
- technologinės naujovės mėsos pramonėje – mėsos, mėsos pusgaminių ir mėsos gaminių naujausios technologijos;
- pagrindinės mėsos, mėsos pusgaminių, mėsos gaminių kokybės naujovės; ekologiški produktai – mėsa, mėsos pusgaminiai, mėsos gaminiai: esama padėtis ir perspektyva Europoje; 
- maisto saugos ir kokybės sistemos, jų sandara, veikimo principai, efektyvumas.
Tokios mokymų temos pasirinktos neatsitiktinai, nagrinėjant galimybes iškeltoms problemoms spręsti ir kaip kuo efektyviau ir ekonomiškiau tai padaryti. Pasirinktas mokymų planas yra optimaliausias ir reikalauja mažiausiai kaštų, o pridėtinė vertė atitiktų įmonių ir jų darbuotojų lūkesčius.

1.2.1.1. Technologinės naujovės mėsos pramonėje – mėsos, pusgaminių ir gaminių naujausios technologijos – teoriniai  mokymai Lietuvoje /mokymai jau įvyko/


Technologiniai mėsos procesai nuo gyvulio skerdimo iki galutinio produkto paruošimo.
Šiuose mokymuose planuojama spręsti problemą dėl specialiosios įrangos panaudojimo technologiniuose procesuose, kas leistų didinti darbo našumą ir efektyvumą, susipažįstant su specialiu mėsos paruošimu, pusgaminių tenderizacijos ir formavimo, gaminių ruošimo naujausiais technologiniais aspektais, mėsos, pusgaminių ir gaminių tvarkymo biochemija.
Mokymų tikslas – įsisavinti naujausias pasaulyje taikomas mėsos, mėsos pusgaminių ir mėsos gaminių  technologijas,  nagrinėjant konkrečius technologinius principus pagal iš anksto suplanuotus klausimus, pvz., mėsos mikrobiologinės prevencijos technologijos; mėsos ir mėsos pusgaminių minkštinimo procesai ir jų technologija ir pan.; mėsos paruošimo ir pardavimo technologijos, motyvuojant realizacijos laikus; mėsos pusgaminių klasifikacija ir jų kokybės reglamentavimo principai, kokybės rodikliai, jų užtikrinimas ir deklaravimas; naujausios mėsos pusgaminių paruošimo technologijos; mėsos gaminių klasifikacija, kokybės reglamentavimo principai, kokybės rodikliai, jų užtikrinimas ir deklaravimas; naujovės mėsos, jos pusgaminių ir gaminių pakavimo technologijose; prieskonių ir jų mišinių vartojimo mėsos technologijose (pagal receptūras) funkciniai ypatumai vykdant mėsos masių technologinį ruošimą  (malimas, kuteravimas, koloidinis emulgavimas, maišymas); pagrindiniai mėsos, pusgaminių paruošimo technologijų, mėsos gaminių gamybos technologijų fiziniai ir biocheminiai procesai; technologinių procesų metu vykstantys fiziniai, cheminiai, mikrobiologiniai pokyčiai, šių procesų pokyčių  motyvacija.
Šios žinios ir įgūdžiai  leis pateikti vartotojams platesnį mėsos, mėsos pusgaminių ir mėsos gaminių produkcijos asortimentą, įmonėse pakils darbo kultūra, bus sukuriama daugiau pridėtinės vertės; prasiplės mėsos verslo specialistų darbo įgūdžiai, todėl įmonėse bus galima racionaliau ir plačiau panaudoti jų žinias ir įgūdžius.


Teoriniai mokymai vyko Lietuvoje. Juos vykdė ekspertas iš  Vokietijos. Mokymai vyko po 2 darbo dienas ir šiuose mokymuose dalyvavo 2 darbuotojų grupės po 18 darbuotojų.  Iš viso buvo apmokyta 36 darbuotojai. Mokymuose dalyvavo technologai, vyr.meistrai.

1.2.1.2. Technologinės naujovės mėsos pramonėje – mėsos, pusgaminių ir gaminių naujausios technologijos – praktiniai mokymai Vokietijoje


Praktiniai mokymai vyks Vokietijoje, Tiuringijos žemėje, iš anksto suderintose gamybos įmonėse (mėsos verslo įmonėse).
Praktiniai mokymai vyks po 5 darbo dienas keturiomis grupėms, kurias sudarys po 9 darbuotojus. Iš viso bus apmokyti 36 darbuotojai. Mokymuose dalyvaus technologai, vyr.meistrai.

 
Asociacijos nariai Naujienos Projektai Naudingos nuorodos Kontaktai Informacija nariams
  K.Donelaičio 2-116, Kaunas LT- 01104 Tel.: 8 698 57001
Sprendimas UAB "Elektroninės Informacijos Centras"