|
|||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
|
NaujienosŠ. m. liepos 25 – 29 dienomis Vokietijoje, Tiūringijos žemėje vyko mokymai „Maisto saugos ir kokybės sistemos, jų sandara, veikla, efektyvumas“
Mokymų metu buvo nagrinėjamos šios temos: maisto saugos ir kokybės sistemos, jų sandara, veikimo principai, efektyvumas – esama padėtis, perspektyvos, motyvacija; pagrindiniai maisto saugos teisės ir normatyviniai (standartai) dokumentai, jų taikymas įmonėse; kokybės užtikrinimo sistemose apibrėžti pagrindiniai maisto saugos valdymo principai, taikomi mėsai (skerdenoms ir sudalintai, išpjaustinėtai mėsai), mėsos pusgaminiams, mėsos gaminiams; saugaus gamybos srauto valdymo schemos ir jų efektyvumo užtikrinimas; atsekamumo principo taikymas mėsos, pusgaminių ir gaminių kokybės ir saugos valdymo schemose; maisto saugos dokumentavimo sistemos praktiniai aspektai; vidaus ir išorės auditų darbas, motyvacija ir efektyvumas; maisto saugos darbo grupių įmonėse formavimo principai, motyvacija; gamybos planavimo problemos ir iššūkiai. Mokymų metu patirties sėmėmės vienose didžiausių Vokietijos mėsos perdirbimo įmonių: Kaufland tinklo išpjaustymo įmonėje, B. & C. Tönnies Zerlegebetrieb GmbH, Ernstrodos mėsos perdirbimo įmonėje, Greußener Schinken-und Salamifabrik. |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
![]() Sprendimas UAB "Elektroninės Informacijos Centras" |